news

Bruggen van vrede: de geest van Assisi in Bologna 14-16 oktober 2018

23 September 2018 - BOLOGNA, ITALIË

#peaceispossible

Deel Op

We komen aan in Bologna voor de 32e halte in de 'geest van Assisi', begonnen in 1986 door Johannes Paulus II en voortgezet door de Gemeenschap van Sant'Egidio. Van 14 tot en met 16 oktober komen vertegenwoordigers van verschillende religies en culturen naar de hoofdstad van Emilia om samen te bouwen aan 'Bruggen van Vrede'.

Onder de belangrijke aanwezigen zijn Ahmad Muhammad Al-Tayyeb, groot imam van Al-Azhar - die ook het Grootzegel van de Universiteit van Bologna zal ontvangen; Bernice King, Baptistenpastor en dochter van Martin Luther King; de opperrabbijn van Frankrijk, Haim Korsia; de voormalig voorzitter van de Europese Commissie, Romano Prodi; senator Liliana Segre, socioloog Manuel Castells en de aartsbisschop van Cotabato op de Filippijnen, Orlando Beltran Quevedo.

De aartsbisschop van Bologna, Matteo Zuppi, zei bij de persconferentie waar de bijeenkomst werd gepresenteerd: "Bij de stad Bologna zitten gastvrijheid, ontmoeting, vrijheid en respect voor anderen in de genen. De stad is dan ook erg verheugd om deze pelgrimage te mogen verwelkomen".