Deel Op 

We zijn nu heel dichtbij: op zondag 10 september opent in Berlijn de Internationale Ontmoeting 'Durf vrede aan': drie dagen van dialoog en gebed voor vrede van de wereldgodsdiensten samen met vertegenwoordigers uit de wereld van politiek en cultuur.

In deze stad vol geschiedenis staat veel verdriet en veel hoop geschreven: de wereldoorlog, totalitarisme, de Shoah, verdeeldheid, de Muur. Maar ook de vreedzame revolutie, waardoor die muur viel.

In Berlijn zal de durf van religies zichtbaar worden om de grote muur af te breken die de wereld vandaag verdeelt, namelijk de muur van oorlog.

Het programma omvat de opening op zondagmiddag 10 september, gevolgd door twintig forums op maandag 11 en dinsdagochtend 12 over onderwerpen als de milieucrisis, migranten, interreligieuze dialoog, democratie in het hedendaagse tijdperk, globalisering, ontwapening en kunstmatige intelligentie.

De slotceremonie vindt plaats voor de Brandenburger Tor op 12 september in de middag, waar een boodschap van paus Franciscus wordt verwacht en de oproep tot vrede van de wereldgodsdiensten wordt voorgelezen. Er zijn ook getuigenissen gepland vanuit landen in oorlog, zoals Oekraïne en Afghanistan.

 

We willen er allemaal bij zijn: degenen die aanwezig zijn in Berlijn en degenen die van verder weg deelnemen aan de virtuele ontmoeting.

 

Hoe deelnemen

PROGRAMMA met forums, onderwerpen en sprekers

KAART EN FOTO'S van de locaties van de ontmoeting en hoe die te bereiken

UITZENDINGEN VIA WEB EN TV

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS IN BERLIJN

INSCHRIJVEN VOOR ONLINE DEELNAME

 

U kunt deelnemen in Berlijn of online. Voor persoonlijke deelname ontvangt u na registratie een e-mail met gedetailleerde instructies over de toegang tot de conferentielocaties. Voor online deelname ontvangt u na registratie een virtuele badge die geen toegang geeft tot de locaties in Berlijn en ontvangt u per e-mail updates over de live streaming en ander nieuws. 

PERSACCREDITATIE

Journalisten, fotografen en cameramensen die het evenement willen verslaan, worden vriendelijk verzocht zich voor 7 september 12.00 uur te accrediteren door een e-mail te sturen naar [email protected] met vermelding van

naam, achternaam, mediakanaal, e-mailadres, geboorteplaats en -datum, woonplaats. Zodra het accreditatieverzoek is ontvangen, sturen we verdere informatie om "Durf vrede aan" te volgen.

Of klik hier: